Pierre Habets en Margot Heil

Margot en Pierre


In het jaar 2000 lazen wij toevallig een artikel van de Amerikaanse professor Mihaly  Csikszentmihalyi. Het ging over zijn wetenschappelijke studie naar het psychologische begrip flow. Een vorm van geluk. Hetgeen hij beschreef sprak ons zeer aan. De jaren daarna hebben wij de nieuwe kunstvorm ontwikkeld tot het Flow Art van nu.  Flow Art, de samensmelting van het psychologische begrip flow en kunst. Uw beleving vertaald in een bronzen kunstwerk. Van klein tot groot, bedoeld voor de woonkamer tot in de openbare ruimte.
Flow Art brengt de klassieke kunst tot leven!

Pierre volgde als onderdeel van zijn HTS opleiding de kunstlessen van docent kustacademie Maastricht, Felix van de Beek. Aansluitend aan zijn LTS, MTS en HTS-Werktuigbouwkunde opleiding heeft Pierre als dienstplichtig militair een officiersopleiding bij de Koninklijke Luchtmacht mogen volgen.  Vervolgens over een periode van ruim 25 jaar diverse functies vervuld in het bedrijfsleven, zoals productontwikkelaar, projectleider, bedrijfsleider en uiteindelijk docent techniek. Vanaf 2005 tot medio 2008 was hij als parttime docent verbonden aan Leeuwenborgh Opleidingen alwaar hij met veel plezier les gaf aan de BOL 4 opleiding (voormalige MTS, Fijnmechanische techniek en Werktuigbouwkunde). Begin 2007 slaagde Pierre aan de Fontys Hogeschool voor zijn docentschap. Inmiddels werkt hij als fulltime docent Cultuur-educatie en als beeldend kunstenaar. Uitsluitend volgens het samen met Margot ontwikkelde Flow Art concept. Enkele kenmerken van dit bijzondere Flow Art concept is dat personen natuurgetrouw herkenbaar zijn, dat mensen actief betrokken worden bij het ontstaan van hun eigen kunstwerk en dat hun eigen flow-ervaring het startpunt vormt. Bij het kijken naar het bronzen eindresultaat zal de opdrachtgever zelf een positieve herbeleving ervaren van hetgeen hij zelf in het begin verteld heeft. Het Flow Art concept is bij uitstek ook geschikt als Cultuur-educatie project. Deze website toont u meerdere realisaties.

Buiten de Flow Art werkzaamheden, is Margot Heil onder haar meisjesnaam bekend als schrijfster van het boek Heel even. Welk op feestelijke wijze gepresenteerd is in november 2014. Voor meer informatie zie haar eigen website www.margotheil.nl

Heel even Margot Heil

Wilt u meer weten over realistische Flow Art mogelijkheden, neemt u vrijblijvend contact met ons op. Van harte uitgenodigd.

Pierre Habets en Margot Heil

Het beste contact is … persoonlijk contact