LEVENde kunst in de klas!

26002 uitgelichte afbeelding

Afgelopen maanden hebben wij i.s.m. kunstenaar Pierre Habets gewerkt aan het kunstproject “LEVEN”de kunst in de klas! In een aantal punten wil ik graag aangeven waarom dit project lang in het geheugen gegrift zal staan van onze groep 8:

– aan de slag met een echte kunstenaar is op de eerste plaats een ervaring. De echte praktijk komt de klas in.

26 Pierre in de klas

– techniek: de uitleg van het proces van “klei naar brons” m.b.v. het wasmodel was erg interessant. Met name spraken de kinderen over de 8 lagen porselein, 1200 graden Celsius, en de lange tijd die het maken in beslag neemt

26 uitleg techniek

– Ieder kind mocht zijn eigen vlaggetje ontwerpen en maken in klei. Dit werd gedaan in de klas en in het atelier van Pierre Habets. De uitleg en verwerking in het atelier is speciaal, daagt meer uit en kinderen zijn meer betrokken.

26 maken vlaggetje

– techniek: het beeld kan bijna niet worden gestolen, dat is wel erg speciaal vonden de kinderen. Pierre heeft vol overgave met de kinderen gesproken over het onderwerp “met dank aan de dief”. Kinderen weten nu ook precies wat eraan gedaan is om ervoor te zorgen dat het beeld niet weer gestolen wordt.

26 Flow Art Protection

– Familie Ritzen: toen meneer en mevrouw Ritzen tijdens de eerste les over hun vader Henri Ritzen vertelden waren de kinderen erg geboeid. Mooi om dat stukje respect bij de kinderen richting deze mensen te zien.

26 fam Ritzen

– Gieterij: erg speciaal dat een paar kinderen meemochten naar de gieterij in Keulen. Deze leerlingen hebben hun ervaringen met de klas gedeeld. Ze waren erg onder de indruk.

26 wasmodel naar gieterij

26 bij gieterij

26 bronsgieten

– opening: de klas vond de onthulling van de beelden erg speciaal. Zij staan nu vereeuwigd in een beeld in Schinnen. Dat realiseren ze zich.

26 onthulling

Al met al , een groot compliment aan de kunstenaar Pierre Habets, die ervoor gezorgd heeft dat groep 8 deel heeft mogen uitmaken van een mooi Schinnens kunstproject.

Dank!!

groet Andrea

Andrea Hautvast onderwijzeres bs St.-Dionysius Schinnen,  juli 2013

Voor informatie over het kunstwerk  “LEVENde kunst in de klas!”  klikt u hier