LEVENde kunst in de klas

26002 uitgelichte afbeelding

Op kermiszondag 23 juni 2013 was er FEEST in Schinnen!

FEEST dankzij het unieke Cultuur-educatieproject met de titel: LEVENde kunst in de klas!

In 2012 werden twee bronzen kunstwerken in Schinnen gestolen. Het bronzen beeld LEVEN van Henri Ritzen en een deel van ONTMOETING IN SCHINNEN van Cultuur-educatie-docent tevens beeldend kunstenaar, Pierre Habets.

Pierre nam het initiatief om samen met de familie Ritzen om deze bronzen kunstwerken verantwoord terug te plaatsen. Dat is gebeurd in het kader van een uniek Cultuur-educatie project met basisschool St.-Dionysius van Schinnen. Er ontstond al snel breed draagvlak over het idee binnen de gemeenschap en de vorming van een gedegen werkgroep was al snel een feit. De gevraagde ondernemers reageerden allen bijzonder enthousiast, natuurlijk doe ik mee voor de kinderen, heb je soms ook nog een vrachtwagen met kraan nodig, dan zet ik die er bij, vertelde de ander. Het zijn maar voorbeelden van reacties op de hulpvraag of men zonder betaling het project mede mogelijk wilde maken.

Traditiegetrouw wordt er op kermiszondag, dit jaar 23 juni 2013, in de kapel van Thull te Schinnen de Heilige mis gevierd waarna er een processie gehouden wordt. Dit jaar zijn na de processie beide beelden onthuld. Aansluitend aan de onthulling is er in het schoolgebouw een presentatie van en door de kinderen gehouden. Hierin toonden de kinderen het ontstaan van hun kunstwerk.

GEDICHT MARGOT HEIL 

WERKGROEP LEVENde kunst in de klas!

Ria en Frans Ritzen namens de familie Ritzen
Hans Erkens – namens Hans Erkens Events, tevens voorzitter
Andrea Keijsers-Houtvast namens Hay Freriks van Innovo en de basisschool St.-Dionysius van Schinnen
Hanke Dooper namens wethouder Peter Hovens en de Gemeente Schinnen
Anoek Wintraecken namens het Coöperatiefonds Rabobank Centraal Zuid-Limburg
Pierre Habets – namens Flow Art, initiatiefnemer tevens secretaris
Ramon Kusters namens manager Marc Schats van de PIW Groep en Ecsplore
Myrthe Boymans als copartner ivm haar kunsteducatieproject Ik en het Universum waarvan de exposities samen gevierd wordt. (Niet op foto)

BEDRIJVEN EN ORGANISATIES DIE DIT PROJECT MOGELIJK GEMAAKT HEBBEN ZIJN:

Het Coöperatiefonds Rabobank Centraal Zuid-Limburg, Flow Art (Pierre Habets), Flow Write (Margot Heil), Fanfare St. Caecilia uit Schinnen, Gobouw bv, Fabritius Bouw & Interieur, Gemeente Schinnen, Familie Ritzen, Ecsplore/PIW Groep, Diederen Konstruktie. BPG Diederen Hout en Bouwmaterialen, Myrthe Boymans, Hans Erkens Events, Basisschool St.-Dionysius/Innovo maar vooral … hun kinderen van Groep 8 van juffrouw Andrea.

Fotoboek
Het fotoboek toont u het ontstaan.
Als u het fotoboek aanwijst en vervolgens klikt op het dubbele witte pijltje, ziet u het fotoboek “beeldvullend”.

Referentie
Voor de referentie  klikt u hier

Fotoboek