Stadspark de Kartuis in Roermond

Midden in het stadscentrum van Roermond in Nederland, verscholen achter oude kloostermuren ligt Stadspark de Kartuis. De ingang van het park is gelegen aan de Voogdijstraat. Daar is het bronzen kunstwerk: De weg naar verzoening, te zien. Het park is van 1 mei tot 1 oktober dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.  Klik op het onderstaande plaatje voor de leesbare versie.

Het is een prima plek om even rustig op een bankje te genieten en de pracht van de natuur in je op te nemen. Het park is een toevluchtsoord voor diverse zangvogels die er dan ook hun nestjes bouwen en jongen grootbrengen. Heel bijzonder is de vegetatie die aan de muren groeit. De muur van dit park is een van de weinige plekken in Nederland waar de pijlscheefkelk nog voorkomt. De vele bloemperken trekken tevens een groot aantal insecten en vlinders.

Het park herbergt een schat aan culturele en archeologische waarden. Veel hiervan (monnikcellen, middeleeuwse woningen, schuren en kruisgangen) ligt onder de grond. Een monnikcel is opgegraven en in de bestrating zichtbaar gemaakt. Enkele devotiekapellen uit de 19de eeuw staan verspreid over het terrein. Verder wordt het park verfraaid doordiverse moderne en oude beelden. Maar vooral, is er het bronzen kunstwerk De weg naar verzoening te zien.

Klikt u hier voor info Overeenkomst plaatsing in stadspark