Welkom – Pastoor No Quadvlieg

Gouden priesterjubileum
Op zondag 22 april 2007 heeft de parochie gemeenschap van Rothem het gouden priesterjubileum van hun pastoor No Quadvlieg gevierd. Het was voor de hele parochie gemeenschap een zeer bijzondere, mooie, indrukwekkende dag. Op initiatief van het kerkbestuur werd meneer pastoor een blijvende herinnering aangeboden. Tot zijn grote verrassing wordt dat een bronzen plaquette gebaseerd op zijn leven.


Welkom
Gebleken is dat bij meneer pastoor No Quadvlieg iedereen welkom is. Dat is dan ook meteen de titel voor het kunstwerk. Iedere bezoeker zal bij de ingang van de kerk door meneer pastoor No Quadvlieg ook in brons verwelkomt gaan worden!


Kindertekeningen als inspiratiebron
Ook is gebleken dat meneer pastoor erg geniet van zijn lessen op de tegenovergelegen basisschool De Lindegaerd. Op verzoek van de kunstenaar is aan de kinderen van de basisschool gevraagd of ze voor het feest tekeningen wilde maken over wat zij zo aan meneer pastoor waarderen. Het is een kindervriend, zijden ze in koor. De honderden tekeningen en de gesprekken met de kinderen vormden voor een zeer belangrijk deel de inspiratiebron voor het ontwerp. Ook zijn en worden de kinderen betrokken bij het ontstaan van het kunstwerk, als een van de voorbeelden zie de rechter foto hierboven.


Het ontwerp
De fantastisch mooie kerk van Rothem zal duidelijk herkenbaar zijn. De monumentale deuren zullen ook in brons open staan als teken van welkom.  Meneer pastoor wordt staand als herder verbeeld. Hij draagt een lammetje als teken van de enorme waardering van de kinderen. Naast hem staat een zwart schaap. Zwart, omdat bij meneer pastoor werkelijk iedereen welkom is, dus ook het symbolische “zwarte schaap”.  Verder zullen meerdere details te ontdekken zijn door de bezoeker. Zo is er bijvoorbeeld een Davinci code te ontcijferen.


Fotoboek
Het fotoboek toont u het ontstaan.
Als u het fotoboek aanwijst en vervolgens klikt op het dubbele witte pijltje, ziet u het fotoboek “beeldvullend”.


Referentie
Voor de referentie  klikt u hier

Fotoboek