OLS 2007 Nederweert

50 uitgelichte afbeelding 400x300
‘Vae hebben UM!’ Dat waren de legendarische woorden van voorzitter Hans Reijnders van Schutterij Sint Antonius na afloop van het OLS 2006. Het was de start van een geweldig jaar, waarin vrijwilligers, bedrijfsleven en gemeente met een ongekend enthousiasme werkten aan de voorbereidingen van het Oud Limburgs Schuttersfeest 2007. Met als absolute climax het eerste weekend van juli 2007….. Duizenden mensen hebben toen kunnen genieten van de Limburgse schuttersglorie in het hart van Nederweert. Zoals treffend in het OLS-lied verwoord: ‘Um neet te misse’, waat ’n fieëst!’

Als blijvende herinnering aan het OLS 2007 heeft kunstenaar Pierre Habets in opdracht van de Stichting OLS Nederweert 2007 en de Gemeente Nederweert een bronzen plaquette ontworpen.

Hij nam ons mee in zijn Flow Art. Zo werkte we onder zijn begeleiding zelf aan ons eigen kunstwerk. Dat is ook precies waar het unieke Flow Art concept voor staat. Voor de Gemeente Nederweert heeft deelgenomen; burgemeester Henk Evers, Corry Lambrichts en Hans van den Waardenberg. Peter Kneepkens voor de schutterij St-Antonius en voor de Stichting OLS Nederweert 2007 hun voorzitter Bèr Moonen.

Onthulling 
Dit bijzondere kunstwerk is op 13 april 2009 (2e Paasdag) op feestelijke wijze onthuld in de hal van het gemeentehuis te Nederweert. Eenieder wordt van harte uitgenodigd het daar te komen bekijken.

De burgemeester van Nederweert, de heer H.F.M. Evers en de voorzitter van de Stichting OLS Nederweert 2007, de heer L.J.W. Moonen, bedanken beeldend kunstenaar Pierre Habets voor zijn enthousiaste werkwijze en het uiteindelijke schitterende resultaat in brons!

OLS 2007, ook een kunstwerk .…. “Um neet te misse”

Fotoboek
Het fotoboek toont u het ontstaan van dit bijzondere project.

Fotoboek