Burgemeester F.G.J.M. Beckers

Burgemeester tussen de mensen
De heer F.G.J.M. Beckers was van 1997 tot 2007 Burgemeester van de gemeente Schinnen. Bij zijn afscheid heeft hij als waardering van het personeel en de bestuurders van zijn gemeente, het hier getoonde beeld als afscheidsgeschenk aangeboden gekregen. Niet alleen een speciale werkgroep is nauw betrokken geworden bij het ontstaan van het beeld maar later ook de heer en mevrouw Beckers persoonlijk. Het uiteindelijke Flow Art ontwerp is dan ook het eindresultaat van meerdere gesprekken en het samen modelleren.

Flow Art ontwerp
De zeer toepasselijke spreuk, burgemeester tussen de mensen, heeft heer Beckers mee gekregen bij zijn afscheid. Dat werd dan ook meteen de titel voor zijn beeld. Heer Beckers staat letterlijk tussen de mensen, zelf realistisch verbeeld in een voor hem typische houding. Rechtop, statig, nette pak en friemelend met zijn handen. Ook is uiteraard zijn Schinnense ambtsketen zichtbaar en zijn Koninklijke onderscheiding. In de abstracte beeldengroep zijn meerdere symbolieken uit zijn persoonlijke leven subtiel verwerkt. Zo is een ouderpaar te zien met een baby’tje op de arm, hij is namelijk recent opa geworden. Heer Beckers waardeert een goed glas wijn zeer, vandaar de druiventrossen. Een persoon met alpinopet verraadt zijn voorliefde voor Frankrijk als vakantieland. Dit zijn slechts voorbeelden, er zijn dan ook nog vele details te ontdekken!

Realistisch en abstract, gewaagde, versterkende combinatie
Deze beeldengroep laat zien dat twee totaal verschillende stijlen, realistisch en abstract, wel degelijk te combineren zijn waarbij ze elkaar in uitstraling zelfs versterken.

Kunst- en Atelierroute Schinnen
Op zaterdag 13 en zondag 14 oktober 2007 is deze bronzen beeldengroep in Schinnen publiekelijk te zien geweest tijdens de Kunst- en Atelierroute, locatie was Boerderijrestaurant Sjuuteeändj, Dorpsstraat 74 te Schinnen.

Fotoboek
Het fotoboek toont u het ontstaan.
Als u het fotoboek aanwijst en vervolgens klikt op het dubbele witte pijltje, ziet u het fotoboek “beeldvullend”.

Referentie
Voor de referentie van de heer en mevrouw Beckers  klikt u hier

 

Fotoboek