Martin Lamboo (IJsvogel)

Martin Lamboo en zijn maatje Jacquelien Steijvers genoten van eenvoud. Geluk hoef je immers niet ver te zoeken, was dan ook hun levensmotto! Zo gebeurde het hun dat tijdens een fietstocht langs de ur, een plaatselijke beek, er in eens een vogel voor hun uit vloog. Gegrepen door zijn schoonheid volgde ze hem. Terwijl ze door fietsten was het alsof ze stil stonden! Als ervaren vogelspotter herkende Martin natuurlijk meteen dit “geschenk”, het was de IJsvogel!
Toen later bleek dat het leven van Martin spoedig zou eindigen, kwam ook de vraag, hoe willen we invulling geven aan een blijvende herinnering aan Martin. Hoe kunnen we onze liefde voor elkaar en onze levenshouding verbeelden? Hun antwoord was kort en bondig: iets met een IJsvogel en glas, een positief kunstwerk! Met die vraag is dan ook het Flow Art atelier bezocht.
Martin heeft nog persoonlijk zijn kleivrijgave verleend. Jacquelien en haar grote steun haar moeder Mia, hebben het atelier bezocht en aldaar hun eigen wasmodel gegoten. Ook werd de bronsgieterij bezocht en stook Jacquelien zelfs letterlijk haar handen uit de mouw bij het ciseleren, zandstralen en patineren.
Jacquelien bedacht zelf de persoonlijke titel voor hun fotoboek: Martin, mijn paradijsvogel !, een titel die dan ook geen toelichting nodig heeft.

Onthulling
Het kunstwerk is op Martin’s verjaardag op 9 maart 2011 op passende wijze ter verbeelding van hun blijvende liefde onthuld.

IJsvogel aan waterrand
Gebaseerd op dit positieve kunstwerk is er in samenspraak met Jacquelien een galerieversie ontwikkeld. Dit kunstwerk heeft de titel IJsvogel aan waterrand. Hiervan worden er wereldwijd gezien, slechts 8 stuks aangeboden. Door Galerie Marx & Marx werd dit bijzondere kunstwerk voor het eerst gepresenteerd tijdens het KiV te Valkenburg aan de Geul, maart 2011 kasteel Sint Gerlach.
Informatie bij Flow Art kan via contact

Fotoboek