Alouette III – Gerard Wijntje 60 jaar

De heer Gerard Wijntje is zijn carrière begonnen als Grond Werktuig Kundige [GWK] bij de firma Schreiner. Toen werkte hij met name aan de Alouette III.

Door werkelijk elk detail te kennen verraadt hij nu nog steeds zijn passie voor deze bijzondere helikopter. Buiten het jaren lang technisch sleutelen en de ruim 1000 eigen vlieguren, heeft ook zijn gezin meerdere binnen en buitenlandse vluchten met hem in de Alouette III meegemaakt.

De Alouette III is een heli waar heer Gerard Wijntje dan ook een bijzondere band mee heeft. Op initiatief van zijn vrouw is Flow Art gevraagd om een Alouette III als bronzen kunstwerk uit te voeren. Namens zijn kinderen, vrouw en vrienden wordt het kunstwerk aangeboden voor zijn 60 ste verjaardag op 3 januari 2008.

Een kunstwerk dat de sfeer en beleving bevat van de Alouette III zoals heer Gerard Wijntje die zelf beleeft, kan uiteraard alleen ontstaan met hulp van de enorme kennis van de technisch specialist zelf. Mede als onderdeel van het cadeau wordt hij dan ook persoonlijk betrokken bij het ontwikkelen van dat kunstwerk. De details moeten natuurlijk kloppen. Drie bladen, de juiste motor, de juiste houding in de lucht, stand van de bladen enz, enz.

Op 24 april 2011 interviewde Emil Szarkowicz Pierre Habets en Gerard Wijntje voor zijn populaire radio programma Emil en de kunst.


Deze radio uitzending kunt u beluisteren door te klikken op onderstaande driehoekje.

Fotoboek