De VVV wijst u de weg – 125 jaar VVV

Margot en Pierre

Op 22 februari 2010 was het exact 125 jaar geleden dat VVV Zuid-Limburg (door rechtsvoorganger VVV Het Geuldal) in Valkenburg a/d Geul werd opgericht. Deze Vereniging voor Vreemdelingen Verkeer was de eerste organisatie in haar soort in Nederland (voor zover bekend ook in Europa) en leidde tot het huidige, breed vertakte, Nederlandse VVV-netwerk.

In opdracht van de Kunst & Cultuurraad Valkenburg en VVV Zuid Limburg ontwierp Flow Art een bijzonder kunstwerk. Het werd een bronzen beeldengroep waarin de medeoprichter, Theodoor Dorren, een belangrijke rol vervuld. Hij wijst in brons een toeristengezin de weg, zoals hij dat ook destijds gedaan heeft. Gebaseerd op het Flow Art concept zijn leerlingen van basisscholen uit elke VVV-regio nauw betrokken.

Kunstwerk en onthulling
De bronzen beeldengroep werd feestelijk onthuld op 22 februari 2011. Ter afronding van het feestjaar, 125 JAAR VVV Zuid-Limburg en ter blijvende herinnering aan dit bijzondere VVV-jubileum.

VVV
Klikt u hier voor de website van de VVV Zuid Limburg

Fotoboek
Het fotoboek geeft u een gedetailleerd inzicht over het ontstaan van dit zeer bijzondere kunstproject. Ook verkrijgt u zo inzicht in een van de Flow Art specialiteiten, het betrekken van mensen bij het ontstaan van hun eigen kunstwerk!

Fotoboek